Skip to content

Braća Sinković ponovno svjetski prvaci

Braća Martin i Valent Sinković u nedjelju su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu, te su tako obranili naslov osvojen lani u Amsterdamu

e127e3cbe5c71ea

Martin i Valent Sinković obranili su naslov svjetskih prvaka u dvojicu na pariće. Hrvatski veslači tako su u Francuskoj još jednom pokazali da su najbolji u ovoj disciplini nakon što su prošle godine osvojili zlato u Amsterdamu. Finalnu utrku odveslali su za 6:03.330 i do cilja stigli prije litavskog i novozelandskog para. Martin Sinković zahvalio se konkurenciji.

“Konkurencija je bila jaka što nam je bio još veći motiv da dođemo prvi. Oni nas guraju naprijed jer nam stalno pušu za vratom. Velika je čast pored ovakvih posada doći prvi”, rekao je Martin Sinković.

Ulaskom u finalnu utrku braća Sinković izborili su put u Rio na Olimpijske igre slijedeće godine. I tamo ciljaju na zlato, a to je potvrdio Valent Sinković.

“Čim smo prošli ciljem počeli smo razmišljati o Riju. Jako je velika čast i privilegija u Rio ići kao svjetski prvak. To nam je bio cilj”, rekao je Valent Sinković.

A vizu za Rio izborio je i Damir Martin koji je u finalu samca završio na petom mjestu. Čeh Ondrej Synek bio je prvi.

See also  Srebro za Tan Ruiwua