Skip to content

Dodig i Melo u finalu Roland Garrosa

Ivan Dodig i Marcelo Melo su u svom trećem uzastopnom polufinalu na Grand Slam turnirima, polufinalisti su bili na Australian Openu ove i US Openu prošle godine, uspjeli napokon preskočiti tu zapreku i izboriti plasman u veliki finale, gdje ih čekaju braća Bryan

dodigmelo

Hrvatsko-brazilska kombinacija je u drugom polufinalu turnira muških parova na Roland Garrosu sa 6:3, 7:5 nadvisila pete nositelje, Nizozemca Jeana Juliena Rojera i Rumunja Horija Tecaua

Za Mela i Dodiga ovo će biti drugi nastup u finalu Grand Slam turnira, a baš kao i prije dvije godine u Wimbledonu za naslov će se boriti protiv najuspješnijeg para svih vremena, američkih blizanaca Boba i Mikea Bryan,a koji su u polufinalu sa 6:3, 6:3 nadigrali ovogodišnje pobjednike Australian Opena, Talijane Bolellija i Fogninija.

Dodig i Melo su do pobjede nad prošlogodišnjim slavodobitnicima na PBZ Zagreb Indoorsu zahvaljujući boljoj iskorištenosti break-lopti, a u tim su odlučujućim trenucima imali više preciznosti i koncentracije. Hrvatsko-brazilski par je u break pretvorio obje prilike koje su imali, u drugom gemu prvog seta i 11. gemu drugog seta, dok su Rojer i Tecau propustili svih pet prilika, 15:40 u sedmom gemu prvog seta i 0:40 u drugom gemu druge dionice. Nakon 69 minuta Melo je na servisu realizirao drugu meč-loptu za prolaz u finale.

Tako je Ivan Dodig postao drugi hrvatski tenisač koji će se boriti za naslov pariškog pobjednika u paru. Prije njega dvaput je u finalu bio Goran Ivanišević, ali je i 1990. godine u paru s Čehom Petrom Kordom te 1999. godine u paru s Amerikancem Jeffom Tarangom ostao bez pobjedničkog trofeja.

Melu i Dodigu će to biti deveti zajedničko finale, a iz dosadašnjim osam samo su dvaput izašli kao pobjednici – 2013. na Šangaj Mastersu i ove godine u Acapulcu. Braći Bryan će ovo biti 158. zajedničko finale, a 28. na Grand Slam turnirima, s kojih imaju 16. naslova. U Parizu su pobjednici bili 2003. i 2013., a još su triput poraženi u finalu (2005., 2006. i 2012.).

Finalni dvoboj turnira muških parova na rasporedu je u subotu, po završetku pojedinačnog finala tenisačica.

MUŠKI PAROVI – polufinale:

Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/1) – Simone Bolelli/Fabio Fognini (Ita/6) 6-3, 6-3
IVAN DODIG/Marcelo Melo (HRV-Bra/3) – Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Niz-Rum/5) 6-3, 7-5

HRT