Skip to content

Noć knjige u Knjižnici M. J. Zagorke

nocU četvrtak, 23. travnja, u sklopu manifestacije Noć knjige koja se u Hrvatskoj održava četvrtu godinu zaredom na Svjetski dan knjige i autorskih prava, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb), održat će se prigodni program.

U 19 sati održat će se druga po redu tribina I perom i kistom, osmišljena kao razgovor s osobama koje u svojem radu objedinjuju književnost i likovnost, žive na razmeđu tih dvaju svjetova te ih spajaju u svojim djelima, aktivno ili biografijom.

Ovog su puta gosti tribine Mejra Mujičić, slikarica i multimedijalna umjetnica i njen otac Tahir Mujičić, dramski pisac, pjesnik, scenarist, redatelj, scenograf, kostimograf i lutkar, koji će ovom prilikom predstaviti i svoj karikaturistički opus. Moderatori su Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.

Boris Perić i Tomislav Pletenac predstavit će svoj zajednički projekt, knjigu Zemlja iza šume: vampirski mit u književnosti i na filmu.

Namjera ove knjige bila je, naravno, pokušati iscrtati bitne odrednice vampirskog mita u predaji i književnosti, a time dakako i na filmu, pišu u uvodu Zemlje iza šume njeni autori.

Predstavljanje započinje u 22 sata. Svi vampiri su dobrodošli.