Plesni solo „This is you? ” mlade umjetnice Matee Bilosnić pogledajte u srijedu, 22. travnja u Teatru &TD, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 35, a za studente 20 kn. Blagajna radi svakim radnim danom od 11-13 i dva sata prije početka predstave

This is you foto Damir Zizic 4

Glavni motiv koji dominira solom je headbanging, kojeg sam izdvojila kao polazište i odlučila se pozabaviti samom fizikalnošću kose. Studio u kojem sam radila je bio većinu vremena zauzet te sam ponukana time svoje probe imala u barovima, klubovima, na koncertima – svugdje gdje je društveno prihvatljivo plesati. Ideja se rodila na koncertu grupe Prodigy. Posebice mi je bio zanimljiv koncept pretvaranja pasivne kose u aktivnog protagonista koji nosi većinu fizičkog materijala. Motiv headbanginga, izolirani isječak nečega što nastaje kao čista ljudska potreba za izražavanjem, pokušala sam postaviti u kontrolirane uvjete izvedbe pred publikom, u kojoj svjesnost izvođača i publike mijenjaju značenje tog motiva. _rad na solu_ Na izvedbi sam radila sama, što je bilo jako izazovno iskustvo. U solu nikada ne pokažem lice da bih premjestila fokus s lica na tijelo. Rad na ovom solu pomogao mi je iskristalizirati moje trenutne zanimacije na polju plesnog izražavanja i performansa.

This is you foto Damir Zizic 1

“Postoji taj trenutak u ovom solu kada stanem.

Smirim se.

S kosom preko lica.

I tada se javlja bol u mom vratu i postane tako nepodnošljiva te se opet vratim headbangingu.

Solo je nastavak istraživanja solo forme izvedene na festivalu Monoplay u Zadru 2013. godine. Početna ideja sola prenošenje je pokreta nastalog u specifičnim kulutrološkim i socijalnim uvjetima u performativni prostor.

Izdvojen je motiv svojstven određenom glazbenom žanru headbanging. Izdvajajući taj motiv i mijenjajući uvjete i okvir unutar kojeg se izvodi, kako taj motiv mijenja svoje značenje?”

Keep up with the force don´t stop, don´t stop ’till you get enough. Michael Jackson

This is you foto Damir Zizic 2

Autorica i izvođačica: Matea Bilosnić

Glazba: Damir Šimunović

Dizajn svijetla: Marino Frankola

Kostim: Silvio Vujičić

Producent: Danijel Popović

Koprodukcija Monoplay festivala i Studentski centar u Zagrebu-Kultura promjene – Teatar &TD.