Skip to content

HaHa2O ove subote u Tvornici lutaka

Slika1

Ove subote, 28. ožujka u Tvornici lutaka (Kino Grič, Jurišićeva 6) na rasporedu je predstava “HaHa2O”, autorice Petra Radin, u kojoj glume Ecija Ojdanić i Petra Radin. Predstava počinje u 11 sati.

HaHa2O

Predstava „Haha20″ je priča o prijateljstvu jedine preostale kapljice u presušenom jezeru i usamljene djevojčice Paole. Kapljica (Ecija Ojdanić) i Paola (Petra Radin) upoznaju se i kreću u avanturu života – povratak presušenog jezera. Suvremeni način života već i samoj djeci diktira ubrzani razvoj koji ponekad preskače osnovne faze djetinjstva: zatrpana tabletima, i-phonima, medijskim trikovima, današnja djeca kao da više nemaju vremena za igranje. Kada su se zadnji put popeli na drvo, gradili kule u visokoj travi ili okupali u jezeru ili rijeci?

Također, voda je prapočetak života na Zemlji, bez nje ne bi bilo ni nas. Dapače, ljudski organizam se više od 70% sastoji od vode. No, kako joj mi uzvraćamo? Zagađenjem, isušivanjem, zloupotrebom. Predstava HaHa2O nas pokušava podsjetiti kako je ponekad teško biti dijete ali i kako je malo truda potrebno da svijet oko nas bude ljepši.

Predstava je zamišljena kao svojevrsni mini-mjuzikl, a namijenjena je djeci od 4 do 11 godina.

Autorice: Ecija Ojdanić, Petra Radin
Scenaristica: Petra Radin
Redatelj: Mario Kovač
Originalna glazba: Matej Meštrović
Scenograf: Mario Mišković
Kostimografkinja: Vinka Krnić
Majstor svjetla: Alen Marin

See also  Hamlet is not dead! na MaxArtFestu