Stipe Žunić u finalu europskog dvoranskog atletskog prvenstva

Akademija Art

61049930-stipe-zunicHrvatski atletičar Stipe Žunić plasirao se u finale europskog dvoranskog atletskog prvenstva u Pragu bacivši kuglu 20,67 metara što je drugi rezultat kvalifikacija i novi hrvatski rekord. Žunić je svoj i dosadašnji hrvatski rekord popravio za šest centimetara. Žunić je u Prag stigao s novim hrvatskim rekordom 20,61 m kojeg je postigao 7. veljače u Blacksburgu. S tim je rezultatom bio sedmi na europskim dvoranskim tablicama, a s novim rekordom je napredovao na šesto mjesto.

Bolji rezultat u kvalifikacijama od 24-godišnjeg Zadranina imao je samo srebrni s olimpijskih igara u Londonu i dvostruki svjetski prvak Nijemac David Strol koji je bacio kuglu 21,23 metara. Norma za ulazak u finale iznosila je 20,55 metara, a osim Strola i Žunića normu je prebacio jedino Luksemburžanin Bob Bertemels s rezultatom 20,56. Ostali su u finale, koje na rasporedu u petak u 17.25 sati ušli po rezultatu. Vlasnik hrvatskog rekorda na otvorenom je Edis Elkasević koji je u Velenju 2005. ostvario rezultat 20,94. Foto: Bernd Thissen/DPA/PIXSELL)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Cristiano Ronaldo najbogatiji nogometaš svijeta

Zvijezda portugalske nogometne reprezentacije i Real Madrida Cristiano Ronaldo najbogatiji je nogometaš svijeta prema istraživanju portala goal.com. Ronaldo je od klupskih i sponzorskih ugovora zaradio 210 milijuna eura. Na drugom mjestu je […]
nike cristiano ronaldo