Skip to content

David Gilmour u pulskoj Areni 12. rujna

David Gilmour, pjevač i gitarist engleskog rock sastava Pink Floyd nastupit će 12. rujna u pulskoj Areni gdje počinje kratku turneju po Europi u sklopu koje će promicati izlazak novog, još neimenovanog četvrtog po redu studijskog albuma

709092Turneju će, koja uz Pulu i njezin povijesni rimski amfiteatar, uključuje još sedam nastupa, nastaviti koncertima u nekim od najljepših svjetskih gradova.

Tako će 14. rujna nastupiti u Areni Verona te u Teatro Le Mulina u Firenci 15. rujna. U Francuskoj će u amfiteatru Theatre Antique d’Orange nastupiti 17. rujna, a 19. rujna u njemačkoj Oberhausen Konig-Pilsener-Areni. Turneju će zaokružiti s tri koncerta u londonskom Royal Albert Hallu 23. 24. i 25. rujna.

Gilmour je nakon odlaska Rogera Watersa 1985. postao glavni vokal i vođa Pink Floyda. Procjenjuje se da je skupina do 2012. prodala više od 250 milijuna primjeraka albuma, od čega 74,5 milijuna u SAD-u.

U samim počecima skupine, nakon izdanog prvog studijskog albuma, Gilmour je prvo bio pomoćni gitarist, a nakon što ih je napustio Syd Barret postao je glavni gitarist i drugi vođa skupine uz Rogera Watersa.

Gilmour je dosad izdao tri solo albuma od kojih je posljednji “On an Island” (2006.). U sam vrh top lista albuma Gilmour se vratio s prošlogodišnjim izdanjem Pink Floyda “The Endless River”, prvog u 20 godina. Album je postigao platinasti status diljem svijeta te srušio sve rekorde u narudžbama i postao najbrže prodavani vinil album godine. foto taringa