Ingrid Antičević i Milan Bandić ‘vrlo dobri’ na ispitu iz engleskog kod Jadranke Kosor

pxl 011

Jadranka Kosor danas je pod pokroviteljstvom Vlade RH organizirala ispite iz engleskog jezika za sve one koji žele diplomu koja bi dokazala kako su istim ovladali. I dok je Ruža Tomašić odbijala engleski jer “nije dovoljno hrvatski za njen ukus”, sada već legendarna Ingrid Antičević ispit je položila s ocjenom vrlo dobar

pxl 011Mislim da sam dobro napisala, puno sam vježbala… Znate kako se kaže, samo da je prolaz – rekla nam je vidno uzbuđena Antičević. I zaista, kada su rezultati izvješeni na oglasnoj ploči, bilo je svega za vidjeti. Tako se u samom vrhu našao i otprije poznati hrvatski poliglot zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ostvario samo dva boda lošiji rezultat nego Antičević.

– Aj ar iz veri hejpi vid di rizaltses – izjavio je Milan Bandić na tečnom engleskom, s blagim naglaskom tipičnim za hercegovačko-neretvanski kanton. – Otprije sam tečan na engleskom i talijanskom, ali lijepo je dobiti i ovakvu potvrdu. U bliskoj budućnosti planiram naučiti sanskrt i svahili, pošto sam veliki pobornik starih Inka. Hrvatski mi je dosta dobar pa ga nemam namjeru dalje učiti – kaže Bandić.

Voditeljica ispitne komisije, Jadranka Kosor, izjavila je kako je i više no zadovoljna postignućima svojih učenika, koji su u kratkom vremenskom roku nabubali engleski. – Više smo se koncentrirali na pravilni izgovor nego na gramatiku. Sve to bolje zvuči kad čovjek ima dobar izgovor.

Među studentskom zajednicom ova je vijest uzrokovala zaprepaštenje i uzburkala duhove.

– Nevjerojatno je koliko mi moramo učiti i znati engleski da bi uopće dobili pozitivnu ocjenu, a u političkim sferama ocjene se očito dijele šakom i kapom – izjavio je jedan ogorčeni student. News-bar, foto Patrik Macek/PIXSELL