Srbijanski premijer Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, javila je u srijedu navečer regionalna televizija N1, pozivajući se na neslužbene izvore

vuciccf88832659

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović, neslužbeno doznaje N1 koji napominje da se konačna potvrda Vučićeva dolaska u Zagreb očekuje u četvrtak. Srbija bi tako, ako se ovi navodi pokažu istiniti, na inauguraciju ipak mogla poslati visokog dužnosnika. 

Sličnu informaciju u svom sutrašnjem izdanju donosi i srbijanski Blic koji navodi:

– Premijer Vučić u nedjelju će, na Dan državnosti Srbije, ujutro položiti vijenac na spomenik tvorcu prvog ustava Dimitriju Davidoviću u Zemunu, a potom će se uputiti u Hrvatsku prijestolnicu na inauguraciju nove predsjednice.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ranije je izjavio da svečanosti neće nazočiti jer se u nedjelju obilježava Dan državnosti Srbije:

– Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što 15. veljače neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14. ali 15. veljače Dan državnosti Srbije – rekao je Nikolić. Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL