SAD i Kina objavili tko dolazi na inauguraciju u Zagreb

kolinda-grabar-kitarovic-isaf-foto-morh

Sjedinjene Države i Kina objavili su odvojeno u srijedu da će na inauguraciju nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović doći zamjenica državnog tajnika za energetiku Elizabeth Sherwood-Randall kao i Miao Wei, posebni izaslanik kineskog predsjednika Xi Jinpinga

kolinda-grabar-kitarovic-isaf-foto-morh

“Predsjednik Barack Obama danas je objavio tko će činiti predsjedničko izaslanstvo koje će sudjelovati na inauguraciji Grabar Kitarović 15. veljače”, objavljeno je na web stranici Bijele kuće.

Izaslanstvo će voditi zamjenica državnog tajnika za energetiku Elizabeth Sherwood-Randall, a u njemu će biti veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth H. Merten, Hoyt B. Yee, zamjenik pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja i Capricia Penavic Marshall, bivša šefica protokola.

“Miao Wei, posebni izaslanik kineskog predsjednika Xi Jinpinga sudjelovat će na ceremoniji inauguracije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović”, objavila je Xinhua.

Miao, ministar industrije i informacijske tehnologije, pozvan je na svečanost u Zagreb, rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying na redovitom susretu s novinarima. hina, foto morh