Amerikanac James Robertson (56) iz Detroita, koji se našao u središtu pažnje američkih i svjetskih medija jer svaki dan do posla i natrag pješači 33 kilometra, uskoro će si zahvaljujući akciji dobročinitelja moći priuštiti ne jedan automobil, nego cijeli vozni park

james robertson youtube

Roberts pješači još od 1988. godine kada mu se pokvarila njegova Honda Accord. Želi kupiti novi automobil, ali si ga ne može priuštiti.

Zbog toga je na internetu pokrenuta akcija prikupljanja donacija za kupovinu automobila. Cilj je bio prikupiti 5.000 dolara, no u dva dana prikupljeno je već preko 270 tisuća dolara, tj. gotovo dva milijuna kuna.

Ovo je Detroit, a takvi su ljudi u Detroitu. Kažu da je je Los Angeles grad anđela, ali Detroit je ustvari pravi grad anđela. Vječno ću vam biti dužnik. Ovo nikada neću zaboraviti”, rekao je James Robertson.

On dnevno hodajući prevali čak 33 kilometra i nikada nije zakasnio na posao, a upravo ta priča izazvala je velik interes američkih medija kao i Amerikanaca koji su odlučili prikupiti novac. (Hina, Youtube)

{youtube}eyDdPaxYRjw|500|400|0{/youtube}