Požar u KBC-u Split, osam operacijskih sala izvan funkcije

Akademija Art

pozar bolnica1

Osam operacijskih sala u KBC-u Split još nije u funkciji zbog požara koji je buknuo u petak oko 1,30 sati u Središnjem operacijskom bloku Odjela kirurgije na Firulama, no unatoč tome hitne se operacije i dalje obavljaju u toj bolnici, doznaje se u petak u splitskom KBC-u. U požaru je izgorjela čajna kuhinja, a očevid o uzrocima požara te o mjestu odakle je vatra krenula, još je u tijeku javlja Jutarnji.hr.

Tijekom dana, a nakon što policija završi očevid, u kirurški operacijski blok će doći vatrogasci koji će sve očistiti, a nakon toga bi bolničke službe trebale sve detaljno oprati i urediti. Po završetku čišćenja djelatnici poduzeća koje u bolnici održava ventilacijski sustav, odradit će svoj dio posla.

“Uprava KBC Split i sve nadležne službe intenzivno rade na sanaciji operacijskog bloka, a svi hitni kirurški bolesnici će dobiti potrebnu zdravstvenu skrb. O daljnjem tijeku zbivanja pravodobno ćemo izvijestiti javnost”, stoji u priopćenju.

pozar bolnica4

Požar na kirurgiji, nakon dojave iz bolnice oko 2,20 sati, ugasili su za 20-tak minuta pripadnici splitske JVP Grada Splita, s tri vatrogasna vozila. U požaru je izgorjela čajna kuhinja koju koriste zdravstveni djelatnici, a nalazi se u operacijskom bloku. Nitko nije stradao, a nije bilo potrebe ni za evakuacijom bolesnika. Jutarnji.hr,  foto: Duje Klaric / CROPIX

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Ž. Lovrenčić: Na proputovanju Mediteranom

Tomislav Marijan Bilosnić: Mediteranski putopis, 3000 godina za dar, Zadar, 2013., 232 str. Piše: Željka Lovrenčić Ima li ičega ljepšega od putovanja i otkrivanja novih svjetova? A nakon povratka, duboko ispunjeni ugodnim […]
Naslovnica knjige putopisa Mediteranski puztopis