Bečki natječaj za socijalne projekte u tijeku

Akademija Art

I hrvatski projekti među dosadašnjim dobitnicima

UZOR-ovi-teretni-bicikli  UZOR

Natječaj za nagradu pod nazivom „SozialMarie” koja se u Beču već 15. godinu za redom dodjeljuje socijalno angažiranim projektima traje još do 27. siječnja. Na natječaj se mogu prijaviti prvenstveno projekti iz Austrije, Mađarske i Češke, a za zemlje poput Hrvatske, Slovačke, Poljske, Slovenije i Njemačke iz praktičnih razloga vrijedi pravilo zračne udaljenosti od 300 km.

Pri tom se prednost daje projektima čija je inovativnost i kreativnost već iskušana u praksi. Na taj se način želi potaknuti umrežavanje socijalnih projekata i pojačati svijest o važnosti socijalnih inovacija.

Prošle je godine nagradu od 1000 eura dobio i jedan hrvatski projekt. Riječ je o projektu „Teretnim biciklima do održive zajednice” koprivničke Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR).

Koliko dobrih i inovativnih projekta u Hrvatskoj ima svjedoči i činjenica da je pretprošle godine na istom natječaju treće mjesto zauzela još jedna hrvatska ideja, „Čudesni vrtovi” varaždinske Udruge Gredica.

Svake se godine nagrađuje ukupno 15 projekta, a nagradni fond iznosi 54.000 eura.

Detaljne podatke o natječaju zainteresirani moga pronaći na sljedećem linku: http://sozialmarie.org/call_for_applications_2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Radionica kritičkog mišljenja za srednjoškolce: Moje mjesto pod suncem

Centar za kulturu Trešnjevka organizira radionicu kritičkog mišljenja koja je namijenjena srednjoškolcima koji vole razmišljati o različitim temama,vole žustre rasprave i zastupanje vlastitih stavova ili pak spadaju u onu drugu grupu koja […]
tamara-sertic