Prijave za bečki RobotChallenge u tijeku

RobotChallenge 2015

RobotChallenge 2015

Veliko bečko natjecanje iz robotike
11. – 12. travnja 2015.

U Beču se već dvanaestu godinu za redom održava natjecanje iz robotike. Riječ je o natjecanju RobotChallenge koje se od male manifestacije sa samo sedam sudionika razvilo u najveće europsko natjecanje ove vrste.

Ovogodišnji će se RobotChallenge održati 11 i 12. travnja, a nazočit će mu konstruktori robota iz cijelog svijeta. Organizator eventa, Bečko društvo za inovativne računalne znanosti (INNOC), ove godine očekuje više stotina sudionika iz preko 20 zemalja svijeta koji će se natjecati s robotima koji su sami konstruirali.

RobotChallenge obuhvaća ukupno 14 disciplina. Pored humanoida natjecat će se i leteći roboti te roboti sumo borci. Jedna od disciplina je i „LEGO Line Follower” u okviru koje će se natjecati konstruktori robota od lego kockica, a za sve robote koji se ne mogu svrstati niti u jednu specijalnu disciplinu tu je i „Freestyle Exhibition”.

Registracija natjecatelja je u tijeku i trajat će do 28. veljače, a svi oni koji se prijave do 25. siječnja dobivaju popust od 10 eura.

Svi zaintersirani se mogu prijaviti na www.robotchallenge.org/registration.