Cimet pospješuje začeće?

Akademija Art

cimet-zdravlje

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da cimet može regulirati menstrualni ciklus i ublažiti menstrualne tegobe, koje često predstavljaju problem kod začeća

U istraživanju su sudjelovale žene koje pate od sindroma policističnih jajnika. Znanstvenici su ih podijelili u 2 grupe. Jedna grupa je svakodnevno u razdoblju od 6 mjeseci konzumirala cimet, a druga grupa je uzimala placebo.

“Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Daniel Kort i dodao kako “ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene, koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Trenutni tretman za sindrom policističnih jajnika uključuje mršavljenje, uzimanje lijekova koji potiču ovulaciju i reguliraju razinu šećera u krvi.

Nakon 6 mjeseci uzimanja cimeta, znanstvenici su primijetili značajno ublažavanje simptoma sindroma policističnih jajnika. Čak 2 žene su uspjele začeti nakon samo 3 mjeseca konzumacije cimeta, i to bez uzimanja dodatnih lijekova i promjene ostalih životnih navika.

Iako ovo istraživanje upućuje na to da cimet može pomoći ženama, koje pate od sindroma policističnih jajnika, nije dokazalo na koji način to radi.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika.

CentarZdravlja.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Preminuo veliki galski redatelj Patrice Chereau

Napoleonov prvi konzul Vječiti mladić francuskog teatra, opere i filma ugasio se nedavno u 68. godini, od zloćudnog tumora pluća. Neće realizirati u pariškom teatru “Odeon” poznatu predstavu “Kako vam drago”, Williema […]
Patrice-Chereau