Skip to content

Tajne uspješnih žena

zena 1

Fokusiraju se na idući korak, ne na krajnji rezultat

Nikada nećete postići svoj cilj ako dopustite da vas koraci do cilja obeshrabre. Cilj trebate doživljavati kao niz koraka koje je potrebno napraviti. Svakom koraku se morate posebno posvetiti i to treba biti vaš trenutni cilj, koji vas vodi dugoročnom cilju. Fokusirajte se na to da danas kvalitetno obavljate obveze i ništa vas neće zadržati od uspjeha idući dan.

Uče na greškama

Griješenje je važna stavka uspjeha. Uspješne žene greške doživljavaju kao uspjeh, odnosno kao nešto iz čega su naučile i neće ponoviti. Ako nikada niste pogriješili u radu, velika je vjerojatnost da niste poduzeli određene promjene. Uvijek će biti situacija kada ćete pogriješiti, ali vas to čini iskusnijim, a u konačnici, i uspješnijim.

Počinju dan tjelovježbom

Istraživanja su pokazala da su žene koje svakodnevno vježbaju, naročito one koje vježbaju u jutarnjim satima, znatno uspješnije od žena koje ne vježbaju uopće i onih koje vježbaju u popodnevnim satima. Vježbanje će povećati razinu koncentracije i pomoći vam da lakše rješavate probleme.

Riskiraju

Rizik je odlika hrabrih ljudi, a hrabrost je važan faktor za postizanje uspjeha. Nemojte se podcjenjivati i vjerujte u ono što odlučite. Ako vam se neka prilika čini barem malo dobra, prihvatite ju. Čak i ako nije sigurno da će se trud isplatiti, pokušajte. Najgore je od nečega odustati u samom početku, a to je nešto što uspješne žene rijetko rade.

Prilagođavaju se okruženju

Okruženje se neće prilagoditi vama, vi ste ti koji se morati prilagoditi i iskoristiti najbolje iz svake situacije. Prilagodba je važna za uspješnost u radnoj okolini, dogovaranje i pregovaranje, razmjenu iskustava i širenje svjetonazora.

Samopoštovanje i samopouzdanje

Ako se sami ne poštujete, nemojte očekivati da će vas drugi poštovati. To ne vrijedi samo za poslovnih život, već i privatni. Samopoštovanje je ključno za nesmetani emocionalni i psihološki razvoj i predstavlja temelj samopouzdanju koje vam pomaže u svakoj situaciji.

Održavaju obećanja

Ako nekome nešto obećate, a to u konačnici i ispunite, ta osoba će vas početi poštovati i razvit će povjerenje. Povjerenje od strane suradnika je jako važno za poslovni napredak. Koliko god malo obećanje da ste dali, održite ga.

Znaju kada treba odustati

Ponekad odustajanje može biti teže od započinjanja. Odustajanje ponekad daje osjećaj poraza i nesposobnosti. Kada odustajanje prihvatite kao opciju koja je nekada najbolja za vas same, postat ćete sretni i približiti se uspjehu.

CentarZdravlja.net