Slavonski kulen napokon je dobio oznaku zemljopisnog podrijetla, a to znači određenu sigurnost, veće tržište i eliminiranje nelojalne konkurencije. Proizvođači su ovo čekali deset godina.
Ovakve male zemlje kao što je Hrvatska na taj način štite i svoj nacionalni identitet i svoju tradiciju i svoju kulturu. Isto tako, to je doprinos i našim proizvođačima jer očekujemo da se poveća dohodak i cijena proizvoda, rekao je Dragan Kovačević s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.
Da bi se dobila i oznaka izvornosti, što je svojevrstan stupanj više od oznake zemljopisnog podrijetla, uz domaću tehnologiju i način pripreme i sama sirovina mora biti slavonska. (HRT)
mala retrospektiva
Gozba u Academiji
U hotelu Hotelu Kaj u Mariji Bistrici u a la carte restoranu „Academia“ organiz...
25th Jan 2022Zagorci i zdrava hrana u Zagrebu
U središtu Zagreba (Ulica kralja Zvonimira 31), svečano je otvorena trgovina Za...
06th Mar 2022Proljetna jela u Bistrou
Predstavljen je novi proljetni jelovnik hotela Esplanade u Zagrebu
Na Bistro...
29th Mar 2022